By Roel Tanja

‘Muziek zit niet in de noten, maar in de stiltes die ertussen zitten.’
– Wolfgang Amadeus Mozart

Muziek, wie kan er nou niet van genieten? Maar (mee)praten over muziek kan voor een newbie of ongeoefende luisteraar soms moeilijk zijn. Wat is een symfonie nu precies? Hoe kenmerkt zich een bepaalde componist en wanneer leefde hij? Wat is het verschil tussen een opera en een operette? Klinkt een bas nu hoger of lager dan een bariton?
Voor al dit soort vragen is er nu Klassieke muziek voor in mattress, op het bathroom of in undesirable, zodat gesprekken over muziek begrijpelijker voor je worden. wish meer kennis betekent dat ook jij van klassieke muziek kunt leren houden.
In Klassieke muziek voor in mattress, op het bathroom of in undesirable wordt onder meer behandeld:
• de muziekgeschiedenis en de verschillende perioden daarin (van klassiek tot modern);
• het ontstaan van orkesten en concerten;
• korte biografieën van beroemde componisten;
• profielen van illustere dirigenten, orkesten en solisten;
• veelvoorkomende termen.
Muziek heeft miljarden mensen blij gemaakt en tot tranen toe geroerd – daar heb je geen boek voor nodig. Maar met enige (of zelfs veel) kennis van de achtergronden van een muziekstuk wordt die luisterervaring vaak nog verlevendigd. Daarom is Klassieke muziek voor in mattress, op het rest room of in undesirable het ideale boek om er, al luisterend naar muziek op de radio, in te lezen. Ook kan het je inspireren om toch nog even iets op het net uit te zoeken of om weer eens in je platenkast of cd-rek te gaan rommelen. En als een gesprek dan op muziek komt, kun je beter verwoorden wat je nu precies bedoelt.

OVER DE AUTEUR
Roel Tanja was once jarenlang in allerlei hoedanigheden werkzaam in het boekenvak. Voor die tijd studeerde hij politicologie en geschiedenis. De laatste jaren heeft hij zich op het schrijverschap gestort en heeft hij bij BBNC een oeuvre opgebouwd. Van zijn hand verschenen bij BBNC uitgevers eerder De canon van Rotterdam, Londen, Parijs, Rome, Berlijn en big apple en Een korte geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en Tachtigjarige Oorlog. In deze zelfde reeks verscheen van Roel Tanja Vaderlandse geschiedenis voor in mattress, op het rest room of in bad.

Show description

Read Online or Download Klassieke muziek voor in bed, op het toilet of in bad (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download PDF by Linda Dielemans: Zomerwoud (Dutch Edition)

Alja is een trotse jager. Ze heeft de proeven doorstaan en haar naam gekregen. Op de ochtend na dit ritueel wordt ze wakker van een vreselijk visioen. Ze gaat naar de rivier om zich te wassen en daar komt ze Erkin tegen. Een jongen met donker haar en donkere ogen. Zijn dorp bestaat niet uit jagers, vinders of vissers.

Get De brein machine (Dutch Edition) PDF

Nieuw boek van de auteur van de longseller De bril van Darwin, die alle menselijke gedragingen beschrijft door de bril van de gedragsbiologie ;;;Een toegankelijk en opmerkelijk boek over de menselijke emoties, nu eens niet gezien door de bril van een psycholoog, maar wel door die van een bioloog. Biologie bestudeert immers de evolutie van het leven en daar maken emoties integraal deel van uit.

Download e-book for iPad: Uw Dromen Kunnen Uw Leven Redden: Hoe en waarom uw dromen u by Anna Mancini,Krista Roest

Hoewel we van nature through ons lichaam en ons onderbewustzijn alle gevaren in onze omgeving opmerken, weten we niet meer hoe we die waarnemingen kunnen gebruiken om onze persoonlijke veiligheid te garanderen. De dieren weten nog wel hoe ze dat moeten doen en dat is wat rooster in staat stelt om gewaarschuwd te worden en te vluchten voordat de natuurrampen zich voordoen.

Download e-book for kindle: De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses (Dutch Edition) by Cassandra Clare

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa grey. Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden.

Extra info for Klassieke muziek voor in bed, op het toilet of in bad (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Klassieke muziek voor in bed, op het toilet of in bad (Dutch Edition) by Roel Tanja


by Paul
4.2

Rated 4.61 of 5 – based on 49 votes