By Alvin J. Schmidt

Alvin J. Schmidt vergelijkt in dit boek het christendom met de islam. Hij beargumenteert dat de verschillen tussen beide godsdiensten dermate groot zijn, dat het volkomen misplaatst is om te zeggen dat zij gelijkwaardige zijn. Het onderwijs en de daden van Jezus vormden in grote mate de Westerse wereld, waar het onderwijs en de daden van Mohammed de islamitische wereld determineerden. De twee mannen waren tegenpolen in hun gedachten, woorden en daden. Het christendom bezorgde mensen godsdienstvrijheid, gaf vrouwen waardigheid, hielp behoeftigen met compassie en liefdadigheid, liet slaven vrij, institutionaliseerde vrijheden en rechtvaardigheid, introduceerde de scheiding van kerk en staat, voorzag in een impuls voor de ontwikkeling van moderne wetenschap door natuurwetten te verkennen, terwijl de islam daarentegen ver achter bleef op al deze belangrijke terreinen.

Show description

Read Online or Download Gelijkwaardige godsdiensten?: Het christendom en de islam met elkaar vergeleken (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Linda Dielemans's Zomerwoud (Dutch Edition) PDF

Alja is een trotse jager. Ze heeft de proeven doorstaan en haar naam gekregen. Op de ochtend na dit ritueel wordt ze wakker van een vreselijk visioen. Ze gaat naar de rivier om zich te wassen en daar komt ze Erkin tegen. Een jongen met donker haar en donkere ogen. Zijn dorp bestaat niet uit jagers, vinders of vissers.

Mark Nelissen's De brein machine (Dutch Edition) PDF

Nieuw boek van de auteur van de longseller De bril van Darwin, die alle menselijke gedragingen beschrijft door de bril van de gedragsbiologie ;;;Een toegankelijk en opmerkelijk boek over de menselijke emoties, nu eens niet gezien door de bril van een psycholoog, maar wel door die van een bioloog. Biologie bestudeert immers de evolutie van het leven en daar maken emoties integraal deel van uit.

Uw Dromen Kunnen Uw Leven Redden: Hoe en waarom uw dromen u by Anna Mancini,Krista Roest PDF

Hoewel we van nature through ons lichaam en ons onderbewustzijn alle gevaren in onze omgeving opmerken, weten we niet meer hoe we die waarnemingen kunnen gebruiken om onze persoonlijke veiligheid te garanderen. De dieren weten nog wel hoe ze dat moeten doen en dat is wat chicken in staat stelt om gewaarschuwd te worden en te vluchten voordat de natuurrampen zich voordoen.

De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses (Dutch Edition) by Cassandra Clare PDF

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa grey. Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden.

Additional resources for Gelijkwaardige godsdiensten?: Het christendom en de islam met elkaar vergeleken (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Gelijkwaardige godsdiensten?: Het christendom en de islam met elkaar vergeleken (Dutch Edition) by Alvin J. Schmidt


by Steven
4.2

Rated 4.58 of 5 – based on 8 votes