By M. van Olffen,H.J. de Kluiver,M.H. Legein

Dit boek geeft een handleiding bij de rainy flex-bv en de rainy bestuur en toezicht en belicht de nieuwe wetgeving en de achtergronden en effecten daarvan vanuit een praktisch perspectief.

De rainy flex-bv is op 1 oktober 2012 in werking getreden en betekent een fundamentele wijziging van de wettelijke regeling van de BV. Die wettelijke regeling zal de toegankelijkheid van de BV vergroten, bijvoorbeeld omdat geen minimal oprichtingskapitaal meer vereist zal zijn. Ook wordt het BV-recht door deze rainy veel flexibeler. Daardoor zullen aandeelhouders de BV veel meer op hun situatie en wensen kunnen toesnijden. De rainy biedt volop mogelijkheden de interne organisatie van de vennootschap aan te passen aan de wensen uit de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn de mogelijkheid voor aandeelhouders om een eigen bestuurder te benoemen en om zelf de rechten van certificaathouders te bepalen. Een ander voorbeeld betreft de introductie van stemrechtloze aandelen. Tegenover deze toegenomen flexibiliteit staan gewijzigde bepalingen met betrekking tot de bescherming van schuldeisers en minderheidsaandeelhouders. In dit kader springen de gewijzigde voorschriften bij dividendbetalingen of andere uitkeringen aan aandeelhouders in het oog.

Voorts wordt ingegaan op de rainy bestuur en toezicht die op 1 januari 2013 in werking zal treden. Deze rainy, die nauw met de rainy flex-bv verbonden is, zal onder andere de zogenaamde 'one-tier board' in Nederlandse BV's en NV's regelen en de regels over tegenstrijdig belang fundamenteel wijzigen. Deze rainy zal ook bepalingen introduceren over het greatest aantal toezichthoudende functies en het na te streven percent vrouwen in besturen en raden van commissarissen (30%).

Naast de thematische behandeling van de gevolgen voor de praktijk van de different wetswijzigingen, wordt tevens het overgangsrecht uiteengezet. Ten slotte zijn de belangrijkste wijzigingen in het BV recht weergegeven in een als bijlage toegevoegd praktisch en handzaam schematisch overzicht.

Show description

Read Online or Download Flex BV en wet bestuur en toezicht (Boom Juridische praktijkboeken) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Zomerwoud (Dutch Edition) - download pdf or read online

Alja is een trotse jager. Ze heeft de proeven doorstaan en haar naam gekregen. Op de ochtend na dit ritueel wordt ze wakker van een vreselijk visioen. Ze gaat naar de rivier om zich te wassen en daar komt ze Erkin tegen. Een jongen met donker haar en donkere ogen. Zijn dorp bestaat niet uit jagers, vinders of vissers.

Download PDF by Mark Nelissen: De brein machine (Dutch Edition)

Nieuw boek van de auteur van de longseller De bril van Darwin, die alle menselijke gedragingen beschrijft door de bril van de gedragsbiologie ;;;Een toegankelijk en opmerkelijk boek over de menselijke emoties, nu eens niet gezien door de bril van een psycholoog, maar wel door die van een bioloog. Biologie bestudeert immers de evolutie van het leven en daar maken emoties integraal deel van uit.

Get Uw Dromen Kunnen Uw Leven Redden: Hoe en waarom uw dromen u PDF

Hoewel we van nature through ons lichaam en ons onderbewustzijn alle gevaren in onze omgeving opmerken, weten we niet meer hoe we die waarnemingen kunnen gebruiken om onze persoonlijke veiligheid te garanderen. De dieren weten nog wel hoe ze dat moeten doen en dat is wat rooster in staat stelt om gewaarschuwd te worden en te vluchten voordat de natuurrampen zich voordoen.

Get De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses (Dutch Edition) PDF

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa grey. Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden.

Additional info for Flex BV en wet bestuur en toezicht (Boom Juridische praktijkboeken) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Flex BV en wet bestuur en toezicht (Boom Juridische praktijkboeken) (Dutch Edition) by M. van Olffen,H.J. de Kluiver,M.H. Legein


by John
4.1

Rated 4.12 of 5 – based on 41 votes