By Mark van Twist,Martijn van der Steen,Henk Bouwmans,Hans Bekkers

Het vak van inner auditor wordt in de standaardhandboeken doorgaans beschreven als een min of meer uitgekristalliseerde praktijk die vooral om een gedegen toepassing vraagt. Dit boek neemt de vastgelegde basisbeginselen van het auditvak weliswaar als vertrekpunt, maar laat vervolgens zien hoe de invulling ervan in het publieke domein tot spanningen en dilemmas kan leiden.
De praktijk van inner audit is weerbarstig en het werkveld waarin de inner auditor opereert is sterk in beweging. inner audit is daarom als professie ook niet scherp begrensd, maar vormt juist het label voor een dynamisch en zich sterk ontwikkelend vakgebied dat op tal van plekken nadere verkenning en verdieping verdient.
Dit boek wil de discussie over de spanningen en dilemmas van het vak van de inner auditor verder voeren en reikt handvatten aan voor refl ectie op de eigen praktijk van elke inner auditor. Het biedt een foundation voor een volgende stap van beginnende en ervaren inner auditors in het publieke domein en helpt chicken in de reflectie op hun eigen vakgebied en hun verdere professionalisering.

Prof. dr. Mark van Twist is wetenschappelijk directeur van de inner Audit & Advisory opleiding van de Erasmus tuition of Accounting & insurance (ESAA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij hoogleraar bestuurskunde aan diezelfde universiteit en is hij als bestuurder en decaan verbonden aan de Nederlandse institution voor Openbaar Bestuur in Den Haag.

Dr. Martijn van der Steen is co-decaan en adjunct-directeur van de Nederlandse institution voor Openbaar Bestuur (NSOB) en is directeur van de Denktank van de NSOB.

Mr. Henk Bouwmans MPM is zelfstandig tekstschrijver en communicatie-adviseur in en rondom het openbaar bestuur.

Drs. Hans Bekkers MPFM werkt als chef redacteur bij Binnenlands Bestuur.
Hij is gespecialiseerd in overheidsfi nanciën, arbeidsmarkt, bestuur en organisatie.

Show description

Read Online or Download De internal auditor in het publieke domein (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Zomerwoud (Dutch Edition) by Linda Dielemans PDF

Alja is een trotse jager. Ze heeft de proeven doorstaan en haar naam gekregen. Op de ochtend na dit ritueel wordt ze wakker van een vreselijk visioen. Ze gaat naar de rivier om zich te wassen en daar komt ze Erkin tegen. Een jongen met donker haar en donkere ogen. Zijn dorp bestaat niet uit jagers, vinders of vissers.

Get De brein machine (Dutch Edition) PDF

Nieuw boek van de auteur van de longseller De bril van Darwin, die alle menselijke gedragingen beschrijft door de bril van de gedragsbiologie ;;;Een toegankelijk en opmerkelijk boek over de menselijke emoties, nu eens niet gezien door de bril van een psycholoog, maar wel door die van een bioloog. Biologie bestudeert immers de evolutie van het leven en daar maken emoties integraal deel van uit.

Download e-book for iPad: Uw Dromen Kunnen Uw Leven Redden: Hoe en waarom uw dromen u by Anna Mancini,Krista Roest

Hoewel we van nature through ons lichaam en ons onderbewustzijn alle gevaren in onze omgeving opmerken, weten we niet meer hoe we die waarnemingen kunnen gebruiken om onze persoonlijke veiligheid te garanderen. De dieren weten nog wel hoe ze dat moeten doen en dat is wat chicken in staat stelt om gewaarschuwd te worden en te vluchten voordat de natuurrampen zich voordoen.

De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses (Dutch Edition) - download pdf or read online

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa grey. Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden.

Extra info for De internal auditor in het publieke domein (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

De internal auditor in het publieke domein (Studieboeken bestuur en beleid) (Dutch Edition) by Mark van Twist,Martijn van der Steen,Henk Bouwmans,Hans Bekkers


by Ronald
4.2

Rated 4.37 of 5 – based on 21 votes